Любопитно за рибите

Риболов и всичко за него, научете повече за рибите.

Риболов – скука или аматьорска игра или много повече

Какво е риболова?! За едни хоби, страст, релакс, увлечение, а за онези, които не са съвсем на ясно, риболова може да е истинско състезание, скука и т.н. Разбира се ако не разбирате нищо от техники за риболов и нямате понятия от тактики за риболов винаги ще темите за такъми, екипировка за риба и т.н. ще са ви табу.

Много хора, биха казали, че риболова е скучен, защото представата да стоят цял ден с въдица в ръка около язовир и при това ако не са професионалисти си е истинска „мъка“.

За професионалиста рибар, обаче процесът на риболов е интересен, а когато денят е възнаграден с риба не само улов, то момента е незаменим.

Опитните рибари знаят, че за да е успешен риболова трябва да напуснат дома си рано. Но какво всъщност е риболова. Едни обичат да се усамотят и далеч, от шума на големия град да се потопят сред природната картина, на някой водоем, разпъвайки палатка и отдавайки се на страстта си.

За други семейните къмпинг мероприятия съчетани с ловене на риба са не по-малко приятни. Излета комбиниран с риболов, в които да вземат участие много хора и на различни възрасти е още по-интересен и вълнуващ.

Приятни са моментите на лагеруване, когато рано сутрин се започне с хвърляне на мрежите и въдиците във водата, а вечерта минава в сладки приказки, край огъня с шиш в ръка, на които се препича вкусна рибка.

За истинските любители на риболов винаги е интересно да замятат въдици. Разбира се ако за едни улова има значение, то за друга група от рибари, той е без значение, а удоволствието, което доставя е важен процес. Риболов е добър стимулант за достигане на вътрешен мир с целия свят. И това, последното го знае всеки, който поне един път е ловил риба.

Вход